Gråten i Irak har ikke stilnet


Foto: MILITARYPHOTOS.NET

De allierte styrker sin bombing av Irak, stilnet for flere år siden. Men gråten blant de som bor der, har det ikke. Leger i Falluja rapporterer at rekordmange babyer blir født med misdannelser.

I september 2009, var det 170 nyfødte babyer på Fallujah General Hospital. 24 % av dem døde i løpet av sine 7 første levedager, og utrolige 75 % av de døde babyene ble klassifisert som deformerte. Irakiske leger antar at ammunisjon som ligger igjen på slagmarken og forurensing er årsaken.

Verre enn Hiroshima
Kvinnen Layla Anwar som står bak bloggen An Arab Woman Blues, forteller om hvordan det er å oppleve det tragiske livet i Falluja fra innsiden, og påstår at Falluja til og med er verre enn Hiroshima. Hun får støtte fra den britiske professoren Chris Busby, spesialist på stråling. Han har publisert mange artikler om dette tema, og har forsket i land og landområder som Libanon, Kosovo, Gaza og Irak. Irakiske og amerikanske myndigheter har gjort det de kan for å vanskeliggjøre forskningen til Busby. Det er på sin plass å undre seg over hvorfor.


Billedtekst: Lille Fatima Ahmed fra Falluja ble født med blant annet to hoder. Fatima lever ikke lenger, og hennes familie sørger som alle andre i slike tragiske situasjoner.

Hvis man orker det, kan man google og selv finne mange flere bilder av hvilke deformiteter barn i Falluja blir født med. Jeg gjorde det, og ble både kvalm og sorgfull. Jeg føler samtidig ikke noe behov for å legge ut hva mer jeg kom over her i bloggen min, men ramser opp noen av funnene professor Busby gjorde:

 • Barn ble født uten øyne.
 • Barn ble født med to eller tre hoder.
 • Barn ble født uten kroppsåpninger.
 • Barn ble født med kreftssvulster i hjernen eller øynene.
 • Barn ble født uten sentrale vitale organ.
 • Barn ble født med et lem for mye eller lite.
 • Barn ble født uten genitalier.
 • Barn ble født med alvorlige hjertefeil.

Krigsforbrytelse av verste sort
Falluja ligger vest for Bagdad, og var gjenstand for massive amerikanske angrep under krigen. Professor Busby er ikke i tvil om at amerikanernes bruk av ammunisjon med utarmet uran og hvitt fosfor er hovedårsak til at så mange barn blir født med deformiteter. Det irakiske helsevesenet har begrensede ressurser ettersom de ble hardt rammet av krigshandlingene til USA. Beboerne i Falluja har ikke bare blitt utsatt for de terrorhandlinger som bombing automatisk medfører, de er utsatt for en krigsforbrytelse av verste sort. Så er det altså derfor mektige mennesker i både Irak og USA gjør det de kan for å dysse alt ned.

Layla Anwar spør forståelig nok hva det irakiske folk har gjort for å fortjene dette. Hun påpeker også at man i Vesten ikke noensinne kan ha brydd seg så voldsomt om de humanitære forhold i Irak, for da ville man vel vist mer omtanke og omsorg nå. Jeg selv spør hvordan vi kan tillate oss å først bombe Falluja sønder og sammen med våpen som ikke bare er ment for å drepe, men også skade fremtidige borgere. Dette er ikke bare skittent militært spill, det er også forbudt ved internasjonale lover.

Norge ut av NATO
USA vil klokelig nok ikke være medlem i Den internasjonale krigsforbrytdomstolen i Haag. Ved å ikke være medlemsland, unnlater USA å bli stilt for rett der. De amerikanske, ansvarlige militærmakter slipper dermed unna med hva de har gjort i Irak. Derfor bør Norge etterhvert spørre seg selv hvem vi ønsker å være alliert med, og om vi som nasjon virkelig skal være med på å tie ihjel tragedier som den i Falluja. Om det ikke er mulig å stille ansvarlige militærmakter for rett, så bør vi ihvertfall markere at vi ikke vil ta del i en slik amoralsk allianse som NATO virker å være. Det er vel ikke fremdeles noen som innbiller seg at russerne kommer om vi ikke er på lag med onkel Sam?

Det er ikke annet enn frekt å hevde at NATO har sikret freden i mer enn femti år. Dette er en av de største løgnene i norsk utenrikspolitikk, men gjentar man en løgn mange nok ganger, så blir den til slutt en sannhet.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har i dag tatt opp president Hamid Karzais valgløfter under et møte i presidentpalasset i Kabul. Det spørs om han ikke samtidig burde svippe innom president Jalal Talabani i Irak for å slå av en prat. Ved å gjøre det, kan Norge være en pådriver for at det irakiske folk får oppleve mer rettferdighet.

Vist 1804 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Fjollete tullprat fra politiserte liksom blogger som grenser til det groteske i alle forståelser. Absurd virkelighetsfjern skriftlig diare som ikke har noe some helst med realitetene å gjøre.

@Charles: At rekordmange barn blir født med misdannelser på grunn av amerikansk bruk av ammunisjon med utarmet uran og hvitt fosfor, er både veldokumentert og sant. Det er ikke synsing, men reine fakta.

Tull og tøv. Prøv heller å legge linker til blogger som påstår at jorden er flat eller at månen egentlig ikke eksisterer. Det blir mere realistisk.

@Charles: Jeg synes du er ganske respektløs nå ovenfor forsker og professor Busby. Du kan ikke avskrive vitenskapsfolk bare fordi de legger frem fakta som du ikke liker.

Ja jeg forstår det.
Hvis jeg påstår at jorden er flat og legger til lenker fra blogger som støtter det så tror jeg at jeg ikke kunne forlange mye respekt for det.

Anna,

Etter det nivået, og de utidige tillegninger du gjorde dykkesaken, og den usakligheten du der dokuementerte, kan jeg ikke annet enn å si meg enig med Charles: Påstandene dine er ikke verdt å undersøkes engang. Du farer bevisst med løgn og fordreining, og dokumenterer kunnskapsløshet. Du er ikke troverdig.

@Rimgrim: Det er tragisk at hverken du eller Charles ser ut til å bry dere om alle familiene i Falluja som berøres. Dette er ikke usannheter i det hele tatt, og du burde skamme deg.

ABC Nyheter kan bekrefte historien.
Eller kanskje du ikke tror ting før du ser dem selv? Se video fra Sky News, og tenk deg mer om før du avleverer slike flaue innlegg som ovenfor:

Det er flaut å lese kommentarene her fra dere to kverulanter som bare avviser alt Anna kommer med fordi dere er uenig i hennes politiske ståsted. Jeg tror vel du Charles har som hobby å spy ut negative kommentarer, og da selv tror det er morsomt å bruke ord som diare. Det er bare flaut og barnslig. Skjerp deg, og kom heller med skikkelige motargumenter. Hvis du er så sikker på at dette er usant, så må det jo være lett å motbevise det… ikke sant?

Ja man kan lese mye rart i aviser, men det er ikke alltid at de sier sannheten.
Det er interessant å se at slike sensasjon’s løgner blir blåst opp og fullstendig ut av proposisjon bare på grunn av politiske overbevisninger.
At man vil (takk RG) kalle meg barnslig er helt OK og det er sikkert noe jeg bare må akseptere siden Anna og hennes lignende overhodet ikke har noe handfast å komme med bortsett fra et par tvilsomme blogger og overskrifter fra sensasjon’s aviser.

Ha en god dag videre

@Charles: Akkurat hva er det du mener ikke er sant?

Du legger ut sterke beskyldninger om ting du vet veldig lite om og du støtter dine uttalelser med høyst tvilsomme blogg type innlegg samt et par avis ”utklipp” som heldigvis har vett nok til å inrømme at påstandene er høyst tvilsomme og avvist i alle seriøse omkretser.

Denne ammunisjonstypen har blitt brukt i flere tiår (inkludert av meg selv i Irak og andre land) og realitetene rundt denne typen er helt anderledes enn de forskrudde beskrivelsene du gir (og som du uansett har kopiert et sted uten å ha den fjerneste anelse om hva det dreier seg om) i ditt innlegg. Fallujha informasjonene er bare fra blogger uten den minste troverdighet blandet med en haug med skrekk bilder.

Det finnes mye rart imellom himmel og jord på internet og du sluker rått alt som passer inn i det politiske bildet du vill legge frem. Det får bli opp til deg og din samvittighet, men du må tåle at folk motsier deg.

Gang på gang har du lagt ut innlegg om ting som sikkert engasjerer deg og det er selvfølgelig helt OK, men din manglende kritiske holding til tvilsomme informasjoner gjør at det ikke holder mål.

@Charles: Da bør det vel strengt tatt ikke være noe problem for deg å fremlegge en peker til informasjon (laget av andre enn Pentagon) som vil bevise at jeg tar feil? Du gjentar deg selv til det kjedsommelige, men du kan ikke legge ved en eneste link som støtter opp under din kritikk. Jeg lurer på hvorfor.

Selv Reuters har omtalt skandalen i Falluja, anser du også Reuter som useriøs?

Anna,
Jeg bygger ikke mine erfaringer og kunnskaper på hva jeg kan finne på internet, og jeg har ikke lært om Irak, Midt Østen, og verdens problemer bak en dataskjerm eller under et rødvins fyllekalas imellom to turer til NAV.

Hvitt fosfor har blitt brukt i flere tiår (men dette er noe du ikke har det minste begrep eller erfaring om) og har hvert en viktig del av krigføring i generasjoner. Hvis det hadde påvirket barnefødsler så hadde det hvert noe som hadde hvert kjent og dokumentert for lenge siden. Utarmet uran og andre harde metaller er noe som også har hvert i bruk ganske lenge, men under kamphandlingene i Fallujah var det av tekniske grunner noe som heller ble lite brukt og det finnes slagmarker (som jeg kjenner meget godt) som har langt større konsentrasjon av denne ammunisjonstypen enn steder som Fallujah.

Reuters er sikkert et seriøst firma men man må ta seg tid til å lese hva de egentlig sier:
Tatt fra din lenke:

The use of depleted uranium in U.S. and coalition weaponry in the 1991 war to liberate Kuwait and the 2003 Iraq invasion is well documented, but establishing a link between the radioactive metal and health problems among Iraqis is hard, officials say

Doctors say they have not been able to isolate a specific cause. Several factors can trigger the condition, including a lack of folic acid during pregnancy

Jassååååå… Sier de det????

It is not clear how much, if any, was used in Falluja by U.S. troops fighting mostly house-to-house battles in two assaults on the city in 2004.

Her kan jeg forklare deg (bygget på erfaring) at det er meget klart at de brukte veldig lite av denne ammunisjonstypen, men side det ikke passer inn de vill legge frem så blir de da i deres øyne ”uklart”
Det er nok å spørre en hvilken som helst tropps elle kompanisjef, og han eller hun kan forklare det med helt enkle ord og det er overhodet ingen grunn for at dette skal være uklart.

Les gjerne en gang til den artikelen fra Reuters og hvis du finner noe konkret så kan vi diskutere det.

Så utrolig fint om dette hadde vært det første innlegget du kom med, Charles. Med unntak av en del utrolige nedlatende formuleringer er det jo noe konkret. Klapp klapp.

Rapporten kan läsas i sin helhet her. Kanske lite svårt eller rättare sagt omöjligt att motbevisa levande bevis som de drabbade egentligen är.

@Charles: Er vi tilbake til den diskusjonen om at det bare er de som har vært i Afghanistan eller Irak som skal få mene noe? Det er bare så vanvittig dårlig argument, at jeg nesten gir opp å debattere med deg. Og dine meget frekke insinuasjoner om at jeg bare drikker rødvin og hever trygd på NAV, hjelper heller ikke på.

 • Er det bare narkomane som skal bestemme narkotikapolitikk`?
 • Er det bare prostituerte og horekunder som skal få mene noe om prostitusjonspolitikk?
 • Er det bare pedofile og jenter/gutter som er utsatt for dem som skal synes noe om lovverket rundt sedelighetsforbrytelser?

Du er arrogant og livsfjern i din argumentasjon. Jeg har lest flere dokumentariske bøker om tema, jeg har sett mange dokumentariske filmer. Og ikke minst har jeg snakket med mange afghanere og irakere som har fortalt hvorfor de kom til Norge, og beskrevet hvilket helvete de levde i. I tillegg har jeg også en onkel som jeg har fotalt om før, (og lagt ved link) som har vært sjefslege i FN, og han har også berettet en god del om hva han har opplevd.

Når en livnærer seg av å være yrkesmilitær eller soldat, så er det da slettens ikke slik at man skal kategoriseres som et ekstra godt sannhetsvitne? Jeg har møtt nok av dem som er i dårlig stand til å reflektere kritisk. Det handler garantert om at de må kunne leve med at de har gjort en del forkastelige ting – kanskje til og med overvært eller deltatt i grusomme krigsforbrytelser også.

Hæren er jo i tillegg flinke til å gi dem detaljstyrte kodekser for at soldatene ikke skal begynne å tenke selv. Tenker man for mye og for kritisk, kan man til og med bli stilt for krigsrett.

Du sier at du ikke har tatt skade av at du har vært soldat. For meg virker det ikke slik. Du skriver på en nedlatende, lite respektfull måte – og du merker deg ut i denne tråden ved å være den som minst følger høflige debattformer. Man blir ofte bøllete av å være med i krig.

Når det kommer til barn som fødes med deformiteter/kreft eller alvorlige hjertefeil, så er det en ting du elegant hopper over:

Etter at USA bombet Fallujah i 2003, begynte tallene å endre seg.

September 2009, Fallujah General Hospital, Iraq, had 170 new born babies, 24% of whom were dead within the first seven days, a staggering 75% of the dead babies were classified as deformed.

This can be compared with data from the month of August in 2002 where there were 530 new born babies of whom six were dead within the first seven days and only one birth defect was reported.

Hvordan klarer du å innbille deg at invasjonen ikke har spilt noen rolle? Tallenes tale er tydelig. I tillegg viser jeg til Homa sin peker som fører til en uomtvistelig rapport.

Anna,

Om du vil se på meg som nedlatende og arrogant så er det helt OK. Jeg er ikke her for å bli populær eller for å sanke stemmer.
Hva du måtte synes om de skader jeg skulle ha, eller ikke ha, etter å ha hvert yrkesoldat er meg fullstendig likegyldig, og det spesielt siden nok en gang så uttaler du deg om ting du ikke har det fjerneste begrep om.

Du vet ingenting om hvordan kritisk tenkning blir betraktet der jeg tjenestegjorde. Du vet ingen verdens ting om hvordan man blir stilt eller ikke stilt for krigsrett.
Du må få lov til å ha de meningene du vil, men jeg mener på min side at jeg må få lov til å si at dette har du ikke det minste kjennskap til og at du bygger dine innlegg på ytterst tvilsomme lenker.

Dine fantasi utsagn rundt krigsforbrytelser og fæle ting er selvfølgelig meninger som du må få lov å ha, men nok en gang la meg minne deg om at du uttaler deg om ting du ikke har det minste begrep om.

Jeg sier overhodet ikke at invasjonen ikke har spilt noen rolle. Hvor har du fått det fra?
Selvfølgelig har den det, og det på mange måter som sikkert vil komme frem etter hvert.
Men jeg mener sterkt at det overhodet ikke har noe med utarmet uran eller hvitt fosfor å gjøre

@Charles: Jeg skriver ikke at du som person er nedlatende og arrogant, jeg skriver at din argumentasjon er det. En vesentlig forskjell. Les gjerne om godt debattvett her. Årsaken til at jeg tar opp deg som person i henhold til om du er skadet eller ei, så er det fordi du gjentatte ganger har hevdet at du selv ikke er det. For eksempel i debattene om asylsøkere og ventemottak hvor vi diskuterte traumer etter krigsopplevelser. Når du selv åpner opp for å diskutere seg selv som person, så må du også tåle å få svar.

Så hvorfor fødes det så mange barn med alvorlige deformiteter? Og hvilken informasjon sitter du på som overgår selv rapporten som Homa viser til og professor Busby?

Ja nå har jeg lest rapporten i detalj og jeg må inrømme at den sier overhodet ingenting konkret rund utarmet uran eller hvitt fosfor.

Kort sagt så innrømmer de at de ikke vet hvordan det var før krigen, og at de har spurt folk etter krigen men at det er usikkert om resultatene er korrekt og at det dessverre er umulig å sammenligne med et annet sted fordi lignende situasjoner finnes ikke.

Anna,
Jeg tåler da utmerket å få svar, og som sakt tidligere så må du selvfølgelig få lov å ha dine meninger om det. Hvis jeg er ”skadet” så er det i allefall i en positiv retning ;-)

Hvorfor det er så mange deformerte barn vet jeg ikke, og hvis jeg skulle uttale meg om det så ville det være rene spekulasjoner.

“Missbildade nyfödda barn, cancer och leukemi i Falluja och andra delar av Irak

Värre än Hiroshima
Falluja efter USA:s två stora angrepp på staden 2004

”Situationen i Falluja är skrämmande och hemsk, det är farligare och värre än Hiroshima”.
Det säger strålningsexperten professor Chris Busby som utfört en undersökning i Falluja som bekräftar skrämmande höga ökningar av missbildningar hos nyfödda, genetiska defekter och sjukdomar.
Dr Busby och de andra specialisterna har hindrats och hotats när de försökt sammanställa information om situationen i Falluja. Staden är avspärrad av murar sedan USA:s två stora angrepp 2004 då utarmat uran och vit fosfor användes mot befolkningen.
Irakiska läkare som med hjälp av irakiska och internationella forskare försöker sammanställa
siffror på ökningen av missbildningar och sjukdomar och sammanställa de eventuella sambanden med de vapen USA använt mot civilbefolkningen, hindras i sitt arbete.
Fallujas läkare vågar inte ställa upp i Aljazeeraintervjun med Chris Busby (se nedan).

Professor Busby har personligen utsatts för hot och de 20 blodprov han har tillgång till, är enbart 2 laboratorier villiga att undersöka mot höga kostnader. Laboratorier han tidigare samarbetat med, säger nej när de får höra att blodproverna kommer ifrån Irak.
Vare sig USA eller den irakiska regimen tillåter att en seriös undersökning äger rum i staden.

Missbildningarna hos barnen är så många och så hemska att kvinnor uppmanas att inte föda barn. Föräldrarna anklagar USA och de vapen som användes mot Falluja 2004 för familjernas svåra hälsoproblem
IrakSolidaritet driver frågan att oberoende självständiga undersökningar måste komma till stånd för att utreda de samband som kan finnas mellan de vapen USA använde och genetiska defekter, missbildningar och sjukdomar hos befolkningen."

källa, Iraksolidaritet i Sverige

@Charles: Har du lest den i detalj?

We conclude that the results confirm the reported increases in cancer and infant mortality which are alarmingly high. The remarkable reduction in the sex ratio in the cohort born one year after the fighting in 2004 identifies that year as the time of the environmental contamination.
…[…]…we have drawn attention to the use of depleted uranium as one potential relevant exposure, there may be other possibilities and we see the current study as investigating the anecdotal evidence of increases in cancer and infant mortality in Fallujah.

I konklusjonen så skriver man altså at rapporterte tilfeller av kreft og barnedød er alarmerende høy. Man påpeker videre at forskningen må fortsette, før man kan si noe helt 100 % sikkert. En viser til andre nasjoner som har opplevd lignende etter å ha bli utsatt for stråling, og f eks i Hiroshima, forsket man selv 50 år etter at bomben falt. Det er dermed ikke sagt at det er fritt frem for USA og løpe fra sitt ansvar. Man har latt være å rydde opp på slagmarkene etter seg, og det er uansett hvordan du ser på det, ikke heldig å bruke ammunisjon med utarmet uran eller hvitt fosfor. Den amerikanske hær innrømmer at de har brukt dette, hvorfor gjør ikke du det?

KRIGETS SKÖRDAR I IRAK
Kriget i Irak är i det närmaste slut, rapporterar våra medier och talar om demokratiska
framsteg och andra tecken på att utvecklingen vänt. USA skall före nästa års utgång ha dragit
tillbaka alla sina trupper, och snart är detta krig ett minne blott, redo att ta steget in i
historieboken.läs mer

Tusen takk Anna, her bekrefter du akkurat det jeg har påstått hele tiden.

@Charles: Når har du sagt at det ikke er fritt frem for USA å løpe fra sitt ansvar, selv om linken Homa viste til sier at forskningen er ferdig? Du underslår også det faktum at de synes ting er alarmerende. Professor Busby er ikke i tvil om hvor ansvaret ligger, og det er i grunnen ikke jeg heller når jeg ser på tallene som en viser til.

Rapporten som de vises til her er for å si det mildt kontroversiell.

Greenaudit.org er ingen godkjent organisasjon i denne sammenheng.
Dr. Busby er også meget ”spesiell” og has publikasjoner er ikke spesielt akseptert i denne delen av vitenskapens verden.

Rapporter som er skrevet av folk med yahoo og hotmail adresser er noe jeg personlig stiller meg skeptisk til.

Greenaudit har valgt å bruke svarene fra 711 familier (som selvfølgelig overhodet ikke var istand til å gi hverken pålitelige eller vitenskapelige svar) for å sammenligne det med offisielle statistikker fra andre land som overhodet ikke har noe til felles med disse 711 familiene bortsett fra kanskje religion.

Jeg forslår et besøk på Greenaudits hjemmeside her
Da kan folk selv bestemmer hvor seriøst denne organisasjonen er, spesielt foreslår jeg en titt på siden som heter Political Theory.

Ja ja …. jeg tenker nå mitt.

Denne debatten er typisk på nett. Det krangles om kildene er gode nok, og alle kilder blir ganske fort avfeid av motparten hvis den på ett eller annet vis kan sies å være politisk motivert eller på andre måter ha interesser i en eller annen retning.

Det er ikke noe poeng i å krangle om hva som er fakta. Bli enige om at fakta må utredes av en part som ingen kan tvile på, hvis det er saken. Jeg har ikke lest rapporten, så jeg kan ikke uttale meg.

I tillegg så synes jeg at det må kunne gå an å diskutere uten å kalle hverandre det ene og det andre. Det blir mye hyggeligere da. Er vi her for å bevise at den andre alltid har feil, eller er vi her for å diskutere og kanskje finne en felles forståelse?

Jeg tenker mitt..

Vi har nå etablert at det ikke ble brukt spesielt mye utarmet ammunisjon i Fallujah, snarere tvert imot.

Vi har etablert at Reuters artikelen konfirmerer at det overhodet ikke finnes noen vitenskapelige bevis på at det er en sammenheng imellom denne ammunisjonstypen og eventuell kreft sykdommer.

Rapporten som Homa viser til passer bedre inn i kategorien konspirasjonsteorier enn i det man kan kalle forskning.

Jeg har ikke sett en eneste offisiell statistikk fra et Irakisk sykehus eller lignende som konfirmerer de tallene Anna legger frem.

All informasjon som Anna bruker kommer fra politisk orienterte blogger som jeg kaller direkte tvilsomme.

Derfor som konklusjon bruker jeg stikkordene konspirasjonsteori, sludder, og vås.

Hvis dette stempler meg som ”skadet” og bøllete så får det stå sin prøve.

Det som er saken her, er at man har et stort og tragisk problem i Falluja. Man hadde ikke dette problemet i forkant av USA sin invasjon, og likevel skal man altså stille seg tvilsom til om USA har noe med saken å gjøre.


På bildet ser man to irakiske gutter som viser frem rester av en US rakett.

Det er ikke første gang USA trenerer ting slik de gjør i Irak. Alle som ønsker å forske på hva som skjer/har skjedd, møter store hindringer fra både irakiske og amerikanske myndigheter. Slik var det også i Vietnam:

Similar questions were raised over the Vietnam war when Agent Orange, a herbicide containing the dioxin TCDD, was sprayed by the US army over rainforest to prevent it providing cover for hostile forces. The chances of a definitive answer were lost when the US government cancelled an investigation into it in 2005, but some blame it for deformities of the children and grandchildren of those exposed to it. (Kilde: New Scientist)

Krig er big business. Men om våpenprodusenter og firma som leverer yrkessoldater blir stilt ansvarlig og må betale erstatning til alle de millionene med folk som de skader/dreper, så snakker vi ikke om særlig fortjeneste lenger. Det er derfor i stor interesse for supermakter og supermaktenes støttespillere (som er ikke bare nasjoner, men også store, mulitnasjonale konsern) å benekte/dysse ned/trenere/stoppe alle som vil kjempe for rettferdighet. De taper nemlig store penger hvis sannheten kommer ut.

At jeg har belegg for det jeg påstår, kan den britiske avisen The Independent bekrefte. Man forteller der om et brev som er undetegnet både irakiske leger og leger fra FN, hvor en ber om en internasjonal og nøytral gransking. Det skjer ikke. The Independent skriver videre:

The campaigners believe that either white phosphorus or depleted uranium is a major, if not only, cause of the birth defects. White phosphorus, which US military has admitted firing on insurgents in heavily populated Fallujah, has a long history of military use, dating back to the First World War.

Og du Charles – du har ikke kommet frem til noe i det hele tatt som udelt støtter dine innledende og støtende skriverier. Tøv. Jeg spør igjen:

 • Hvorfor nekter du på at USA har brukt hvitt fosfor og ammunisjon med utarmet uran i Falluja, når USA selv har innrømmet det?

Neimen ?!?!?! Jeg nekter da ikke for at de har brukt hvitt fosfor. Hvor i allverden fikk du det ifra?

Jeg mener at de brukte massevis av fosfor i Fallujah, men at de brukte begrensede mengder av ammunisjon med utarmet uran.

Fosfor ammunisjon brukes for å lage røyk og brann, og er spesielt brukt i tettbebygd strøk.
Utarmet uran og andre harde metaller er brukt som panserbrytende imot pansrede kjøretøyer, men siden det ikke er noe sprengstoff i denne ammunisjonen så er den helt uinteressant imot andre ting. derfor og siden den det ikke var noe særlig med pansrede kjøretøyer i Fallujah så ble bruken begrenset.

Det er ordet uran som forvirrer mennesker om denne ammunisjonen og gjør at de fullstendig misforstår hva det dreier seg om.

Al Gore som fick fredspriset 2007 var vicepresident i Clinton- administrationen. Inte för att han gjorde sig förtjänt av det prestigefulla priset men han liksom en del andra fick det för att “det inte fanns någon lämpligare”, tror jag.
Under hans tid som vicepresident bombarderades Yugaslavien, Albanien, Sudan, Afghanistan, Irak, Haiti, Saire och Liberia. I samliga bombningarna användes miljöfarliga vapen inklusive utarmat uran vilka orsakade tiotusentals människors död och irreversibla föroreningar i jorden, luften och vattnet. Det kan ta 100-tals år innan dessa föroreningar kan försvinna. Då är frågan; varför skulle Bush-administrationen inte ha använt dessa vapen i Irak????
Självklart är rapporten prof. Busby och hans kollegor har arbetat fram en verklighet som inte har existerat i Irak innan kriget. Därför får han inte ens analyserat de prover han har tagit patientgruppen i Falluja.

Annonse

Nye bilder