Menn som hater kvinner


Drapet i Loddefjord har sjokkert mange, og særskilt når man leser hvor hensynsløst og brutalt gjerningsmannen har gått frem. Han drepte nemlig ikke bare en mann på 25 år, men han mishandlet også sin ekskjæreste (43) så grovt at milten hennes sprakk.

Ut i fra de opplysningene man har fått, så har kjæresten til kvinnens datter tragisk nok dødd fordi han var på feil plass til feil tid. Det var raseriet ugjerningsmannen følte mot kvinnen på 43 år, som gjorde at 25-åringen ble drept. Omstendighetene tatt i betraktning, er hun neppe bare glad for at hun selv kom fra det med livet i behold. Hun vil nok få mange tunge stunder fremover. For oss andre, er det lettere å være glad på hennes vegne. Samtidig går selvsagt tankene til de pårørende til 25-åringen, som har mistet en kjæreste, et familiemedlem og en venn.

Partnerdrap blir ikke gransket
I fjor hadde VG et oppslag som fikk folk til å stoppe opp. Med krigstyper over hele avisen, kunne man lese at hele 81 kvinner er drept av sine menn siden årtusenskiftet. Det mest utrolige er at partnerdrap ikke blir gransket, og det til tross for at justisminister Knut Storberget på nyttårsaften i 2007 sa at partnerdrap fra da av skulle kartlegges og granskes.


Billedtekst: Knut Storberget har snakket om at partnerdrap skal granskes for lenge siden. I mellomtiden gjøres ingenting, og flere og flere mishandles og drepes.

Og hvorfor skulle de ikke det? Det er defintivt i allmennhetens interesse at man avdekker hvorfor noen menn dreper sine kvinner, og hva en kan gjøre for å motarbeide dette faktum.

Ni prosent av norske kvinner mellom 20 og 54 år er utsatt for grov vold fra partneren. Dette vet Storberget utmerket godt, ettersom han i 2007 selv la frem en bok om tema. Det er altså snakk om at hele 98 510 kvinner ikke får den oppfølging de er lovet, og i mellomtiden drepes og mishandles bare flere og flere.

Det er ikke meningen å ta fokuset bort fra at en ung mann i sin beste alder har måttet bøte med sitt liv, men hans dødsfall henger soleklart sammen med at kjærestens mor hadde hatt en voldelig og farlig samboer. Nå er det på tide at man prioriterer å granske slike type tragedier grundig, og ikke fortsetter å feie noe som faktisk er et alvorlig samfunnsproblem under teppet.

Vist 715 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder