Opprøret i Egypt


Rødt Bergen inviterer til åpent møte om opprøret i Egypt.

Tid: Lørdag 12. februar, kl 14.00
Sted: Gimle, Kong Oscarsgate 18

Hva er årsakene til opprøret?
Hva kan bli konsekvensene?
Kan opprøret føre til dypere sosiale og økonomiske endringer?

Innledere:

  • Ingrid Baltzersen, bystyremedlem for Rødt i Oslo bystyre, skrevet Masteroppgave om den egyptiske demokratibevegelsen
  • Knut Vikør, professor arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap, leder for Midtøstensenteret
  • En representant fra det egyptiske miljøet i Bergen.
Vist 251 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Supert møte! Nå er vi alle egyptere!

Gratulerer med seieren! Støtt den arabiske revolusjonen

Opprøret i Tunisia har inspirert folk i store deler av den arabiske verden til protester. Ropet om sosial rettferdighet, slutt på arbeidsløshet og for demokrati og ytringsfrihet samler såkalte islamister og sekulære på venstresiden. Hijabkledde kvinner går hånd i hånd med menn i gatene. Hvem var det som sa at muslimer ikke støtter frihet? De arabiske regimene har for en stor del vært velsignet av USA, som årlig gav store summer til blant annet Hosni Mubarak sitt undertrykkelsesapparat. Det er naturlig for mange egyptere å rette sinnet også mot dette faktum.
Selv om Mubarak har blitt styrtet, må mobiliseringen fortsette. Hæren har oppløst den forhatte nasjonalforsamlingen og opphevet Grunnloven, men den har samtidig vært en viktig del av det gamle regimet med stor politisk og økonomisk innflytelse. Det spørs hvordan den vil reagere hvis deres privilegier blir utfrordret/fratatt dem.
Inntil da er det stor grunn til å ta seg en fest! Revolusjonenes tid er ikke forbi! Det inspirerer, og gir nyttig lærdom for oss på den radikale venstresiden
Det er gledelig å se folk samle seg bredt, og at den internasjonale støtten nå viser seg.
Med håp om en lysere framtid for den arabiske verden.

Det er herlig å se hvordan de revolusjonære protestene sprer seg som ild i tørt gress. Folkelige bevegelser åpner opp for demokrati, der venstresiden får en god mulighet for revitalisering i den arabiske verden. Vi får håpe regimene i Bahrain, Jemen, Libya osv. også faller!

Annonse

Nye bilder