Fikk den talerstolen han ville ha


Anders Behring Brevik (ABB) med høyreekstrem hilsen når han ankommer retten. Aktorer og psykiatere håndhilser på ham i retten. ABB forteller hvordan han planla å drepe alle på Utøya, og at han ville filme halshugging av landsmoderen. De sterke inntrykkene har stått i kø de dagene som århundrets rettssak har vart. Sterkest er muligens inntrykket av at han har fått den talerstolen han var ute etter.

Plassen i rampelyset blir brukt på bestialsk vis. De aller fleste gjennomskuer heldigvis denne løgneren og massemorderen, og ser ham for hva han er. Det legitimerer avgjørelsen om åpenheten rundt det hele. Dessverre gjelder klarsynet langt fra alle. Er det ikke en tysk, kvinnelig sympatisør som blir bortvist fra landet eller en gutt på 23 år fra USA som i pur beundring brevveksler med ABB, så må Ronny Alte trekke seg som leder i Norwegian Defence League fordi han ikke får lov til å ta avstand fra ABB.

Truer norsk sikkerhet
English Defence League har på Facebook hele 13 729 medlemmer. Den norske datterorganisasjonen har bare 1468 medlemmer, men så må man også søke om å bli medlem. Med tanke på at Alte ikke fikk lov til å ta avstand fra ABB, kan man bare levende forestille seg hva de skriver til hverandre. PST vurderte da også i 2011 at NDL var en gruppe som truet norsk sikkerhet og landets interessser. Politiets overvåkingsorgan fryktet at ekstremistene via økt aktivisme, kunne skape mer uro og vold i samfunnet.

Disse anti-islamistene overgår selv den rasistiske organisasjonen SIAN, og flere medlemmer har allerede vist at de ikke går av veien for å ty til vold. De koser seg garantert på makabert vis når ABB i beste sendetid får spre sitt perverse budskap. I utlandet sitter forståelig nok flere spesialister og jurister og lurer på hva vi driver med.

Det har seg nemlig slik at det slettens ikke bare er de som er med i SIAN og NDL som vil si seg enig i deler av ABB sin fascistiske ideologi. Eller har man kanskje glemt partilederen som presterte å bruke et begrep som snikislamisering? Ferske meningsmålinger viser at FrP har hele 20 % oppslutning, og alle som vil stenge landegrensene for å unngå multikulturalisme, fryder seg.

Rettssystemets verdighet
Ofrene og de etterlatte etter terrorangrepene 22. juli har selvsagt rett på å få svar på de spørsmål de måtte ha. Det er heller ingen tvil om at vi som ønsker et flerkulturelt og rettferdig samfunn fortjener å se at århundrets sosiopat blir stilt til ansvar. Når det er sagt, er det likevel ikke riktig at både dommerapparatet og media både tillater og medvirker til at ABB får spre sine forvridde, politiske budskap. ABB er ikke en idealist. Han er først, fremst og sist en simpel masse- og barnemorder. Noen bør rett og slett be ham tie stille neste gang han tramper på rettssystemets verdighet.

Vist 233 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Et virkelig bra innlegg. Du peker på noen sentrale spørsmål rundt det at vi gir denne , på svært mange måter patetiske fascisten en talerstol. Jeg er av den mening at han selvfølgekig skal ha anledning til å fremkomme med sine meninger i retten. Men hvorfor i all verden skal disse uhyrlighetene kringkastes til all verden?

Norge er ern rettsstat. Vi burde både tåle og tøre å utsette oss for en eventuell kritikk fra dem som mener at å ikke sende disse uhyrlighetene skulle være å bryte med ytringsfriheten. Jeg tror egentlig ikke at faren for dette ville ha vært så stor. Som du selv skriver er spørsmålet som stilles hva det egentlig er vi bedriver ved å gi denne fascisten en talerstol.

Balansegangen og avveiningene er sikkert vanskelige i denne saken men jeg skjønner ikke hvorfor allmenheten skal ha tilgang til alle de detaljene som nå kringkastes.

Takk for fin og scært hyggelig tilbakemelding Guttorm.

Jo, jeg tenker som deg at han må ha ganske så stor talefrihet i retten, men i tilfeller hvor han utviser forakt for retten, så kunne man trygt gått inn for å statuere et eksempel. Han gjør ikke narr av ofre og pårørende, han gjør også narr av rettsapparatet og hele grunnloven. Jeg tror ikke han ville møtt med like stor toleranse i andre land. Og som du påpeker – så kringkastes hele farsen til hver minste avkrok. Jeg forstår det ikke.

Annonse

Nye bilder