Klasseløse Klassekampen


Fra landsmøtet til Rødt 4. til 6. mai 2012. Foto: Brage Aronsen
Mellom 4. til 6. mai hadde både Høyre og Rødt landsmøte. Fulgte man med i Klassekampen den helgen, skulle man ikke trodd det. Høyre var det eneste partiet som ble omtalt, og det så til de grader.
________________________________________________________________________________

Fredagen var det Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen som med akkurat passelig indignert blikk. leverte beskjeden om at folk på høyresiden bør ligge unna 1. mai-toget. Dagen etter er det Erna som har fått hovedoppslag i «venstresidens dagsavis», og det konstateres at alt lykkes for Norges nye arbeidsparti.

Man kan begynne å lure på om det har rablet for redaksjonen i KK, for begge forsidene kan forlede avisleserne til å tro at det besteborgerlige partiet har tatt et oppgjør med seg selv og blitt mer arbeidervennlig. Slik er det jo ikke.

Både Bergen og Oslo styres av byråd hvor Høyre leder an. I begge byene øker forskjellene mellom fattige og rike, og forfallet i offentlige byggmasser hvor eksempelvis skolebarn eller eldre må tilbringe sine dager, er utstrakt. I Oslo øst lever hvert tredje barn under fattigdomsgrensen, samtidig er det solgt et tusentall kommunale leiligheter til private spekulanter på profittjakt. I Erna Solberg sin hjemby, ble korridorene fra garderoben inn til svømmehallen ved Holen skole brukt som innspillingssted i en skrekkscene i den siste Varg Veum-filmen.

Det er på ingen måte bare ovennevnte som er skrekkelig, det er også eldreomsorgen. Samtidig som man bruker underbetalt, utenlandsk arbeidskraft fra vikarbyrå i både Bergen og Oslo, må brukerne leve med pleiere som er både overarbeidet og i tidsnød. Alt skyldes kommunale kutt. Noe må man jo spare inn på når de rikeste skal slippe å betale eiendomsskatt.

Paradoksalt nok var både eldreomsorg og skole to av sakene Høyre fokuserte på da de gikk til kommunevalg i 2011, og likevel mener redaktøren i KK, Bjørgulv Braanen, at Høyre fortjener ros. Er det kan hende Torger Ødegaard (H) sin kamp for å begynne med karaktersetting allerede i barneskolen Braanen er imponert over, eller er det kanskje at Høyre vil gi 70 kroner dagen i trygd til de som ikke har jobb? Braanen har kanskje ikke tenkt gjennom at begge deler bare vil reprodusere klasseforskjellene, og dermed står i veien for drømmen om et klasseløst samfunn?

KK har over lang tid prioritert å ligne mer på avisene ellers i landet, og man ser fint lite til redasjonelle vågestykker basert på undersøkende og kritisk journalistikk. Muligens selger denne oppskriften flere aviser, men denne abonnenten takker ihvertfall for seg.

Anna Kathrine Eltvik

Bystyrepolitiker for Rødt i Bergen

Landsstyremedlem i Rødt

Vist 243 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Vel, med et arbeiderparti som har forsvunnet lenger og lenger til høyresiden, som er blitt mer og mer et borgelig parti enn et parti for arbeiderne, så er det rimelig åpent for den som ønsker å ta over som partiet for arbeiderne. For en del år siden pratet jo selv FrP om at det var de som var arbeidernes parti…
En kan synes at det høres latterlig ut, men det sier jo først og fremst en del om arbeiderpartiets posisjon når en hvem som helst kan komme og hevde seg i rollen deres.
Høyre sier det og står for det mange i Ap skulle ønske de våget å si og stå for. Penger.

Men det kommer en tid da den økonomiske boblen sprekker. Da kommer bankene til å hente inn pengene der de kan. Da kommer de til å tvangsselge folks hus og hjem, for selv å ikke lide økonomisk nød. Da får vi se hvor “arbeider” Ap faktisk er. Den tiden kommer, selv til fredelige Norge…

Innlegget mitt var ikke en forsvarstale for Arbeiderpartiet, da har du misforstått. Ap er et parti som vil innføre EU. I går innførte Tyskland forbud mot å demonstrere mot ikke bare EU, men også IMF og ESB. Det er helt sykt at Ap kan stille seg bak en kapitalistisk union som attpåtil forbyr folk å mene hva de vil i offentlighet. Jeg har for lengst sluttet å innbille meg at Ap er rød. De er nærmere rosa, med mange blå spetter.

:) Jeg tenkte mer på det at KK skriver om Høyre som det nye arbeidernes parti.

OK. Klassekampen skal forøvrig ha ros for at de trykket min kraftsalve i dag, og på forsiden, handlet det om at det ikke var god nok oppfølging av politiet på høyreekstreme miljø.

Annonse

Nye bilder