Omvendt voldsalarm nå!


Rødt ber om at Regjeringen nå prioriterer å iverksette bruk av omvendt voldsalarm på farlige menn som er dømt for vold. WHO og FN slår fast at vold mot kvinner er verdens største helseproblem, og tall fra Norge viser at mellom 2000 til 2007 ble hele 73 kvinner drept av sine menn, så dette er et problem også her.

Besøksforbud har liten om noen effekt i det hele tatt. Flere kvinner har fått voldsalarm av politiet, men ender likevel opp med å bli drept. Andre forsøker å flykte til andre kommuner eller fylker, men fånyttes. Slik kan det ikke fortsette å være, og det må gjøres noe for å forhindre at så mange kvinner blir drept. Bruk av omvendt voldsalarm gjør det mulig for politiet å til enhver tid vite om menn som er dømt for å ha mishandlet eller forøkt å drepe sin partner, oppholder seg nærmere den formærmede parten enn lovlig.

Rødt ser at et kontrolltiltak som omvendt voldsalarm alene ikke er nok. Voldsdømte menn må i tillegg ha ulike støtteordninger, i form av eksempelvis samtalegrupper eller terapi. En del som blir dømt for vold, avviser alle tilbud om organisert støtte. I slike tilfeller er det ekstra viktig å benytte omvendt voldsalarm.

  • Saksopplysning: Omvendt voldsalarm er det samme som elektronisk fot- eller armlenke.
Vist 106 ganger. Følges av 2 personer.
Annonse

Nye bilder