Grumset i folkedypet

Bjørnar Bergem og Sturla Haugsgjerd skrev fredag 15. mars en kronikk i Dagbladet som er verd å skrive noen ord om. ”Kommentarfeltarbeiderklassen” tok for seg nettbøller, og hvordan det er positivt at informasjonssamfunnet har fått frem grumset i folkedypet.

Vel og merke om man stiller seg bak begrep som ytringsfrihet. I kommentarfeltene slipper nemlig alle de som ikke får komme på tv eller radio til.

Det er bare et problem med denne fremstillingen. Den hevder at det bare er enkle folk som lirer av seg de mest hatefulle ytringene, med andre ord folk uten verken utdannelse eller dannelse. Sånn er det ikke. Det finnes dessverre mange folk ”riktige” bøker i bokhyllen som er i stand til å inneha meninger som best hører hjemme på Vigrid sitt julebord.

Å forklare dette, blir litt som da Kvinnefronten i sin tid måtte foreta et større ideologisk ryddearbeid for å forklare at en horekunde eller voldtektsmann ikke er en utslått arbeidsledig drikkfeldig stakkar, men en vanlig yrkesaktiv mann med barnesete i bilen. Det er så deilig å stigmatisere en gruppe, så slipper man å ta inn over seg at drittsekkene finnes i eget nabolag.

Bergem og Haugsgjerd tar heldigvis for seg kronikken som Marie Amelie sin kjæreste og samboer, Eivind Trædal, skrev i 2011. ”Søppelmennesker” beskrev hvordan en mann på vandring i Grünerløkkas gater uprovosert skriker ukvemsord til fire skremte jenter i skaut. De skriver:

Hvis den radikale venstresida virkelig var interessert i å mobilisere folket, er det nettopp denne type personer de burde sikte seg inn på.

Dette er et godt poeng. Fremfor å gå på de samme, trendy kaféene hvor de samme, politisk korrekte menneskene helg etter helg sipper til vin eller en trendy kaffetype, burde man henge på brune puber eller ta en tur på et sted hvor man spiller og følger med på V75. Det er der man finner en del av arbeiderne man sier at man går til kamp for. Det er der det kan være bruk for å plante motforestillinger til et verdensbilde som er alt annet enn balansert.

Oppegående som både Bergem og Haugsgjerd virker, nevner de ikke noe om hvem som utgjør en stadig større andel av den såkalte arbeiderklassen. Paradoksalt nok er det de samme innvandrerne som må lese ting som ”steng kloakken” i kommentarfelt på selvstyr, som må ta drittjobbene i Norge som ingen andre vil ha.

Senest 4. mars gjorde produksjonssjef i Rolls Royce, Dennis Hilmarson det klinkende klart for NRK at Haram ville stoppet uten innvandrere:

– Å drive fabrikken her uten arbeidsinnvandrere, ville vært som å spille fotball med én mann utvist hele kampen og ti venstrebeinte spillere.

Da kan man i sannhet lure på hvor riktig begrepet ”kommentarfeltarbeiderklassen” er. Man finner den neppe i Haram i hvert fall.

Vist 789 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Kjære Anna Kathrine

Du er velkommen til middag med meg en dag for å diskutere “riktige” bøker og aktuelle samfunnsspørsmål med meg, Anna Kathrine. Som landets fremste forkjemper for ytringsfrihet, sann historie (HoloCa$havsløringer som eksempel), direkte demokrati og en verden befridd for vestlig/anglozionistisk nykolonialisme vil det være en ære og fornøyelse for meg å småpludre litt over en bedre middag med deg:

Med nordisk hilsen
Tore W. Tvedt
Vigrid

Jeg kommer nok til å stå over denne middagsinvitasjonen. Kan hende er vi omtrent like glad i nykolonialisme, men der stopper da også enighetene.

Med kosmopolittisk hilsen
Anna Kathrine

Kjære Anna Kathrine

Jeg forstår godt at du ikke vil møte meg til politisk småprat over en bedre middag. Overfor en typisk Vigrider og Norges fremste Nazi (ifølge media og kommunistene) ville du ikke hatt en sjanse til å hevde deg likevel.

Til din påstand: “Kan hende er vi omtrent like glad i nykolonialisme, men der stopper da også enighetene.” er det bare å si at jeg aldri hadde ventet at en representant for Rødt skulle kjempe for ytringsfrihet, sann historie (HoloCa$havsløringer som eksempel) eller direkte demokrati.

Når det gjelder din påstand om Rødt sin bløff om antikolonialisme virker det bare dumt. Rødt er, så langt jeg kan bedømme, et lydig haleheng til den anglozionistiske nykolonialismen. De som har makten i USA og NATO er jødiske finansoligarker med en zionistisk agenda hvor Eretz-Israel (Stor-Israel) er ett mål mens total verdensmakt er et annet.

Kjernen i og grunnlaget for det anglozionistiske Imperiet og Israels militære nykolonialisme er mytene om at det var “de Gode” som vant over “de Onde” i den 2. verdenskrig med løgnen om de 6 millioner (HoloCa$h) som bevis. Den eneste måten man derfor med hånden på hjertet kan utgi seg for antikolonialist i dag er å rette opp de jødiske løgnhistoriene om den 2. verdenskrig generelt og HoloCa$h spesielt. Alt annet er sabotasje av den ekte kampen mot den anglozionistiske finanselitens globale undertrykkelse.

Så lenge Rødt ikke gjør dette er de delaktig i nykolonialisme, zionistisk Imperialisme og en solid, passiv støttespiller til jødenes folkemord på palestinerne. Skulle du ønske å sette deg grundigere inn i dette problemkomplekset anbefaler jeg boken “Les Mythes fondateurs de la politique israélienne” av Roger Garaudy.

Boken gjør seg best på originalspråket fransk, men hvis du ikke behersker det språket finnes den også engelsk.

Med nordisk hilsen
Tore W. Tvedt
Vigrid

Forskjellen mellom meg og deg, er at du er mot jøder. Jeg tar kun avstand fra staten Israel sine handlinger, og tillegger ikke en hel folkegruppe negative kvaliteter basert på religion.

Joda, mange mennesker som har påberopt seg å tilhøre en eller annen religion, har påført menneskeheten mange lidelser. Man kan likevel ikke slutte at det er religionen som er problemet, med mindre den oppfordrer til menneskefiendtlige handlinger. Slik visse sekter gjør.

Det er slettens ikke sant at Rødt eller jeg for den saks skyld er passive støttespillere i jødenes folkemord på palestinerne. For det første heter det “israelernes folkemord på palestinerne”, Rødt gjør masse for å kjempe mot dette, og for det andre er jeg allerede uthengt i israelsk media som en problematisk antisemittist. Ville jeg blitt det om de anså meg som en av deres passive støttespillere?

Sist men ikke minst – du og jeg lever virkelig etter to forskjellige prinsipp. Mens jeg prøver å etterleve Gandhis prinsipp om ikke-vold og protest i form av sivil ulydighet men ikke mer, sokner du til en ideologi som representerer det stikk motsatte; hat, vold og intoleranse. Jeg vet ikke helt hvem av oss som ikke helt når opp, for det er et uomtvistelig faktum at folk flest vil leve i fred og fordragelighet.

Jeg vurderer forøvrig nå om jeg skal ta din middagsinvitasjon på alvor, men kunne da godt tenke meg at også en jøde, en muslim og en journalist fikk være med. Hva sier du?

Annonse

Nye bilder