Utsatt og utstøtt

Hun gråt da hun sa det til oss.
- Han tok et av mitt kjæreste og tryggeste barndomsminne fra meg. Jeg kommer til å oppfordre min datter til å reise til Utøya så snart hun blir gammel nok. Det blir likevel ikke det samme som da jeg selv reiste dit.

Tre venninner satt sammen. Det var rom for å snakke ut om vanskelige ting. Tryggheten som omfavnet oss kom i kraft av respekten og kjærligheten vi følte for hverandre.

Vi gikk i rosetog for å vise verden at vi sto sammen og vendte ryggen til det høyreekstreme hatet. Det er det mange som ser ut til å ha glemt.

Hun avslørte at hun ikke hadde hatt et sånt sammenbrudd før nå. Sammenbrudd eller gjennombrudd? Det kommer litt an på hvordan man ser det. Det er jo visselig et gjennombrudd å våge å vise at man trenger trøst. Ordene som passerte hennes munn kom fra lepper som først to år etter terroren på Utøya fant styrke til å be om støtte og forståelse. Hun hadde mistet flere av sine kjente og kjære.

- Jeg forstår det ikke, hikstet hun.
- Kan ikke folk heller ta Ap eller AUF for andre politiske saker? Må det være dette?

Det var som om hun mente at tragedien ikke handlet om politikk. Men selvfølgelig gjør den det. Den handler om en høyreekstrem, umenneskelig terrorist som lo selv da han henrettet selv barn under femten år. Han som lo som hadde fått vår venninne til å gråte.

Undertegnede er selv ikke medlem av Ap. Undertegnede har faktisk ved flere anledninger servert politisk kritikk av den rød-grønne regjeringen så det har gjallet og kommer nok til å fortsette med det. Det var og er likevel lett å forstå min venninne. Om hun så hadde vært medlem av FrP og dette skjedde på FpU sin sommerleir, hadde jeg vendt ryggen til dem som i ettertid hadde angrepet ofrene.

De er utsatt for terror. Utsatt og i ettertid av mange utstøtt. Gi ikke terroristen flere fjær i hatten nå. Han har visselig fått mange nok.

Vist 295 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Jeg tror at det verste for han er om han ikke får vår oppmerksomhet lenger. Det er hans rus. Søke på Blindern? Det er jo også bare for å sette igang en reaksjon hos folket. Han er en syk mann.

Det han gjorde var sykt ja, men retten dømte han enstemmig for tilregnelig. Og nå skal vi skattebetalere betale hans studier? Frekkheten hans har tydeligvis ikke noen grenser. For så si som Erling Borgen:

“Jeg kan ikke komme på noen som utfordrer demokratiet og tester grenser mer en massemorderen ABB: “Fengselet vil alltid prøve å legge til rette for at de innsatte skal få seg en formell kompetanse, slik at de har mulighet til å få jobb når de kommer ut, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid i Ila landsfengsel.” Dette er en helt meningsløs problemstilling. Han skal sperres inne på livstid – og ingenting som helst bør legges til rette for ham."

Hva angår det å tåkelegge virkeligheten for folk flest, står ikke Eltvik tilbake for noen. Gjørv-kommisjonen ga en knusende dom over Stoltenberg-regjeringen og dens maktapparat. Statsminister Jens Stoltenberg, som ikke er opptatt av eksempelets makt, tok sitt ansvar ved å bli sittende på sin høye hest. Stortinget vek fra sitt ansvar ved ikke å kaste regjeringen. Den presedens som dette har skapt vil ikke tjene landet i årene som kommer.

Men det slutter ikke der. Man må anta at velgerne ville felt en knusende dom over en rekke impliserte personer dersom deres forklaringer til Gjørv-kommisjonen hadde blitt offentliggjort. Disse personene omfatter AUF-leder Eskil Pedersen og generalsekretær i AUF Tonje Brenna. Det er helt klart at det har vært maktpåliggende for Stoltenberg-regjeringen å skjule disse forklaringene for offentligheten. Stoltenbergs velvillige kulturminister Hadia Tajik ble valgt til å fralure det norske folk den fulle sannhet om 22. juli. De har nå besluttet å låse forklaringene ned i riksarkivet.

Stortinget, Høyre, Fremskrittspartiet og/eller de pårørende bør nå forlange å få forklaringene offentligjort med henvisning til offentlighetsloven. Ellers kan for eksempel AUF-leder Eskil Pedersen (“kapteinen”) visstnok kreve forklaringen av sin egen begredelige oppførsel offentliggjort. Men det tør han neppe!

Annonse

Nye bilder